Karnawał 2019
Karnawał 2019
Chcecie się wybrać na karnawał do Hiszpani i poczuć klimat tej imprezy? Zapraszamy do nas do Blue Diamond. Ta noc będzie pełna atrakcji przepełniona żywą taneczną muzyką , stylowych dekoracjach i wykwintnej kuchni. Zaplanujcie wyjątkowy Karnawał i spędzcie go razem z nami. Poznajcie klimat hiszpańskiej imprezy i zarezerwujcie sobie miejsce już teraz pod 17 77 22 666 lub recepcja@bluediamondhotel.pl wraz z NOCLEGIEM. Nie może Was tam zabraknąć! Ilość miejsc ograniczona. Poniżej z przyjemnością przedstawiamy Wam realizacje ostatniej imprezy "Magic Night"
MENU HISZPAŃSKIE:
Przystawka:
Kolorowe pomidorki z sałatą fryzyjską i tapenadą oliwkową z chrupkim chlebem kukurydzianym.
Danie Główne:
Wołowina duszona w czerwonym winie i marchewką z pieczonym ziemniakiem i twardym serem,oraz chipsem z chorizo.
Deser:
Tarta de Santiago z kremem migdałowym i lodami z ciemnej czekolady na kruszonce.
Bufet Zimny:
-Bukiet sałat z grillowaną papryką, oliwkami i salami.
-Kalmary panierowane z salsą pomidorową i cytrynami z grilla.
-Krewetki w białym winie z kaparami i pieczonymi pomidorkami cherry.
-Szynka serrano z melonem cantaloupe i czerwoną porzeczką.
-Papryczki faszerowane z serem i oliwą.
-Oliwki faszerowane z chorizo.
-Katalońska bruschetta.
-Serca karczochów na rukoli z anchois i selerem naciowym.
-Chrupiące pieczywo z tuńczykiem i ziołowym serkiem.
-Smażone pieczarki z oliwą, czosnkiem i papryczką jalapeno.
-Wędliny hiszpańskie z rukolą i pomidorkami cherry.
-Mule smażone na oliwie z papryką chilli i szałwią.
-Mozzarella z oliwkami i pistu pietruszkowym na szpadce bambusowej.
-Ośmiornica z grilla na grzance .
-Kaszanka na konfiturze z czerwonej cebuli i piklowaną cebulką.
-Hiszpańska tortilla z dipami i świeżą kolendrą.
-Oliwki z anchois i pieczoną papryką na grzance.
-Gazpachio z siekaną miętą i kruszonym kozim serem.
-Klopsiki hiszpańskie z ziemniaczkiem i cukinią.
-Panierowane serki z suszonym pomidorem i rzodkiewką.
-Chorizo ze smażonym porem i sosem musztardowym.
Bufet Ciepły:
Zupy:
-Zupa krem z czosnku z grzankami.
-Zupa z czerwoną soczewicą i selerem naciowym na smażonych pomidorach.
Dania Główne:
-Zapiekanka warzywna z pomidorami i ziemniakami.
-Paella z kurczakiem i chorizo
-Smażona fasola z wołowiną i salsą paprykową.
-Dorsz pieczony w ziołach z cytrusami i mulami w białym winie.
-Patatas Bravas z czosnkiem i natką pietruszki.
-Warzywa grillowane z czerwonym pesto i rozmarynem.
Dodatki:
-Bukiet sałat z pestkami dyni, kolorową papryką i zieloną oliwką.